Goal Jens Vangheluwe laat KVV Windeke B met lege handen achter

Ruime belangstelling voor het derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele B – KVV Windeke B. Oogstrelend en hoogstaand was het niet, het burenduel. Maar de intensiteit, de werklust, de inzet van VGO B en het piepjonge KVV B bleven, een belangrijke factor. Het werd een sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door ref Kenneth Van Simaeys. VGO B haalde het nipt met 1 – 0. Jens Vangheluwe maakte de winnende treffer. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Dat het lang 0 – 0 bleef was vooral te danken aan de puik keepende Arno Vanderstraeten (KVV B). Hij onderscheidde zich meermaals en keepte een perfecte match. VGO – doelman  Ayse De Clercq had minder werk op te knappen, maar zijn tussenkomsten waren eveneens prima. De KVV – doelman etaleerde zijn talenten met prima reddingen. Het werd lang wachten op kansen. De eerste goede kans viel pas na een halfuur wedstrijd. Nicolas Matthijs zet zich door, de KVV – doelman redt subliem. Beide teams bleven in de eerste helft mekaar in balans houden.
Na de rust voetbalde Voorwaarts Gijzel Oosterzele enkele kansen bij mekaar. Er kwam iets meer dreiging bij VGO. De spanning bleef diep in de tweede helft behouden, want één goede actie kon nog altijd het duel beslissen. Arno Vanderstraeten bleef zich onderscheiden. Zo’n kwartier voor tijd is de KVV – doelman dan toch verslagen na een poging van Jens Vangheluwe, na een uitstekende assist van Pieter Moerman. KVV Windeke B probeerde nog langszij te komen, maar het bleef moeilijk om de VGO – defensie te ontwrichten. In de zone van de waarheid zat het er niet in. De jonge garde van KVV Windeke B (met 17, 18, 19 – jarigen in het elftal) bleef gans de wedstrijd wilskracht tonen. Mooi van het bestuur van KVV Windeke dat zoveel jongeren al de kans krijgen om ervaring op te doen in vierde provinciale. Een goede leerschool. Je kan moeilijk verwachten dat KVV B er al zou staan. Pluim voor het KVV – bestuur dat veel geduld opbrengt en veel positivisme toont. Bij VGO B vielen vooral Riad El Kharraz (21j) en Steffert Vanneste (41j) op. Steffert staat – duidelijk zichtbaar – nog altijd met het heilig vuur op het veld.  Voorwaarts Gijzel Oosterzele B boekte een eerder moeizame zege. Geen hoogvlieger, wel drie punten voor VGO B.        Reporter 17