HISTORIEK

Voorwaarts Gijzel-Oosterzele

KSC Oosterzele, ploeg met een groot verleden dat veel respect afdwong. Ploeg die zeer vele jaren geleden zelfs in 4e nationale in de clinch ging met huidige Zulte–Waregem en derde klassers zoals o.a. Oudenaarde. Ploeg die voor- en tegenspoed kende.

Voorwaarts Gijzenzele, ploeg met een verleden dat veel respect afdwong in 3e en 4e provinciale en bij de supporters, de sympathisanten, de mensen die de club genegen zijn alsook bij de buren KSC Oosterzele en Voorwaarts Gijzenzele voelden zich in ’t verleden ook geroepen om enkele pittige derby’s te spelen, zowel in derde als vierde provinciale. Die tijd komt niet meer terug. De derby’s tussen groen–rood en geel–rood zijn definitief begraven. Ook de kleuren geel-rood en groen–rood verdwenen uit het straatbeeld. Het geel van Voorwaarts Gijzenzele en het groen van KSC Oosterzele is samengevoegd met het rood van beide clubs tot de nieuwe fusiekleur.

De voorbije jaren werd er zowel op als naast het veld keihard gewerkt om de doelstelling terug te bereiken: namelijk het sportief uitbloeien van de club.

Na jaren van hard werken heeft de club de vooropgestelde eerste doelstelling bereikt: promoveren naar tweede provinciale.

Complex

Heropbouw van ons nieuw voetbal complex

Enkele jaren geleden heeft ons complex een niet mis te verstane domper te verwerken gekregen. Daar wij getroffen zijn door een windhoos waren wij genoodzaakt om spoedig de handen bij elkaar te steken en de club verder te stuwen naar wederopstanding.

Na heel hard werken van de bestuursleden en alle vrijwilligers en supporters hebben wij het complex terug leven in geblazen en hebben wij op de dag van vandaag een mooi resultaat neergezet. Maar sportieve ambities en groei gaat steeds gepaard met investeringen. Daarom kunnen wij met heel veel fierheid melden dat in april/mei de bouw van het nieuwe complex van start zal gaan.

Tegen de start van het nieuwe seizoen zullen de ploegen met veel fierheid ontvangen worden. Samen met onze 3 mooie velden zullen wij een meerwaarde betekenen in het provinciale voetbal.